Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Α΄ Λυκείου Άλγεβρα - Τελικό

νέα εφαρμογή

 Εφαρμογή με 370 ασκήσεις για επανάληψη στην Άλγεβρα της  Α΄Λυκείου.
Είναι έτοιμη κι έχει αναρτηθεί στο Play Store της Google, μια νέα εφαρμογή για μαθητές της Α΄ Λυκείου. Τρέχει σε tablet (αλλά και κινητά) με android. Θα τη βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:



https://play.google.com/store/apps/details?id=supermath.student.alikioualgebrafinal


Εφαρμογή για μια τελευταία καλή επανάληψη στην Άλγεβρα της Α΄ Λυκείου. Ιδανική για το σχολείο (tablet, hdmi, projector), το φροντιστήριο, το ιδιαίτερο, τον καθηγητή, τον μαθητή. Επανάληψη λοιπόν στα Μαθηματικά και με το tablet ή το κινητό. Επανάληψη με ασκήσεις στη θεωρία και σε μεθοδολογίες ασκήσεων, με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Για να εντοπίσει ο μαθητής και να συμπληρώσει κενά που ίσως έχει στις γνώσεις του. 
Η εφαρμογή περιέχει 370 ασκήσεις που καλύπτουν όλη την διδακτέα – εξεταστέα ύλη, οργανωμένες σε 4 θέματα. Οι απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις παρουσιάζονται. Οι ασκήσεις που υπάρχουν είναι κλειστού τύπου, της μορφής:
Θέμα Α - Σωστό – Λάθος – 110 ασκήσεις από όλα τα κεφάλαια.
Θέμα Β - Πολλαπλή επιλογή – 80 ασκήσεις από όλα τα κεφάλαια.
Θέμα Γ - Πολλαπλή επιλογή με εικόνα – 80 ασκήσεις από όλα τα κεφάλαια.
Θέμα Δ - Επίλυση προβλήματος (συμπλήρωση κενού) – 100 ασκήσεις από όλα τα κεφάλαια.
Ο μαθητής μπορεί να προσπελάσει το σύνολο των ασκήσεων της εφαρμογής, με δύο διαφορετικούς τρόπους.
Α΄ τρόπος: με TEST.
TEST των 18 ασκήσεων, σε 4 θέματα. Κάθε τεστ έχει: 5 ασκήσεις σωστό - λάθος, 5 πολλαπλή επιλογή, 4 πολλαπλή επιλογή με εικόνα, 4 προβλήματα προς επίλυση. Οι ασκήσεις, στην περίπτωση αυτή, επιλέγονται τυχαία από τη βάση ασκήσεων της εφαρμογής και για το λόγο αυτό ποτέ δύο ΤΕΣΤ δε θα είναι ίδια, αφού δημιουργούνται χωρίς υπερβολή, εκατομμύρια συνδυασμοί ασκήσεων. Ο μαθητής λοιπόν, μπορεί να τρέξει όσα συνεχόμενα τεστ επιθυμεί χωρίς να παρουσιάζονται ίδιες ασκήσεις. Σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις του χωρίς το κουραστικό αλλά κυρίως χρονοβόρο γράψιμο.
B΄ τρόπος: με σειριακή προσπέλαση των ασκήσεων.
Μπορεί ο μαθητής να κάνει επανάληψη, κάνοντας εξάσκηση με τις ασκήσεις κάθε θέματος (κατηγορίας ασκήσεων) ξεχωριστά. Μπορεί να ασχοληθεί με όλες τις ασκήσεις που είναι αποθηκευμένες στη βάση π.χ. ως Θέμα Α. Όλες δηλαδή τις προτάσεις Σωστό - Λάθος, ή τις ασκήσεις του Θέματος Β, πολλαπλής επιλογής κ.λ.π., ή όσες θέλει από αυτές, αφού υπάρχει κουμπί STOP για τον τερματισμό της διαδικασίας. Επειδή η προσπέλαση στην περίπτωση αυτή είναι σειριακή, δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή να συνεχίσει κάποια άλλη χρονική στιγμή την εξάσκηση με τις ασκήσεις, από εκεί που σταμάτησε. Μπορεί λοιπόν σιγά – σιγά να ασχοληθεί με όλες τις ασκήσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ενσωματωμένη αριθμομηχανή (calculator) αν χρειαστεί να κάνει κάποιες πράξεις.
Οι ασκήσεις που περιέχονται στην εφαρμογή αυτή, καλύπτουν λοιπόν όλη την διδακτέα ύλη από τα παρακάτω κεφάλαια του σχολικού βιβλίου Άλγεβρα και Στοιχεία Στατιστικής:
Κεφάλαιο 1ο: Πιθανότητες
Κεφάλαιο 2ο: Οι Πραγματικοί Αριθμοί
Κεφάλαιο 3ο: Εξισώσεις
Κεφάλαιο 4ο: Ανισώσεις (4.1, 4.2)
Κεφάλαιο 5ο: Πρόοδοι (5.1 – 5.3)
Κεφάλαιο 6ο: Βασικές Έννοιες των Συναρτήσεων (6.1 – 6.3)
Κεφάλαιο 7ο: Μελέτη Βασικών Συναρτήσεων (7.1, 7.3)
Καταβλήθηκε προσπάθεια, οι ασκήσεις να είναι τέτοιες ώστε ο μαθητής να μη χρειάζεται στυλό και χαρτί για να απαντήσει. Αρκεί να γνωρίζει καλά τη μεθοδολογία.
Η εφαρμογή έχει προσεχθεί για την λειτουργικότητά της, την καταλληλότητα από χρηστική άποψη, την διαλειτουργικότητα, την αξιοπιστία, την ευχρηστία της. Λειτουργεί σε κινητά και ταμπλέτες android διαφόρων διαστάσεων και αναλύσεων οθόνης (από 240x320 και πάνω, ας είναι καλά το scroll της οθόνης).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπορείτε να αγοράσετε εφαρμογές, στο Google Play, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους πληρωμής όπως:
- με απλή χρεωστική κάρτα ανάληψης μετρητών, ή
- πιστωτική κάρτα, ή
- κάρτα Pay Pal (από περίπτερο)
- με κάρτα δώρου (gift card) της Google που υπάρχει σε πολλά καταστήματα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://support.google.com/googleplay/answer/2651410?hl=el
ή εδώ για τις gift cards:
https://play.google.com/intl/GR_gr/about/giftcards/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Totally Free January 21  / 2024  till  February 28 / 2024 'PSAT math interactive book' on the  App Store "PSAT i- math interact...